BMW audio upgrade

Meer verwacht van uw

BMW audiosysteem?

Ben je de trotse eigenaar van een BMW en wil je uw rijervaring naar een hoger niveau tillen?

Zoek niet verder! Wij hebben de perfecte oplossing voor jou op maat naar uw wensen!


Onze hoogwaardige audio upgrades zijn speciaal ontworpen om het geluidssysteem van uw BMW te

transformeren tot een meeslepende concertzaal op wielen. .


Onze audio upgrades bestaan uit nauwkeurig geselecteerde componenten die perfect afgestemd zijn op de akoestiek van uw specifiek BMW-model, waardoor je verzekerd bent van een perfecte integratie en optimale prestaties.

Laat uzelf overtuigen in onze demowagen

Kom op afspraak langs om de superieure klank van onze audio upgrade zelf te ervaren, in onze BMW E60 demowagen kunnen we u ook verschillende instellingen laten horen zoals een setup met veel podium gevoel of bent u meer fan van het 360° gevoel...?

Waarom kiezen voor onze BMW audio upgrades?

  • Kristalhelder geluid: Ervaar de diepte en de helderheid van elk muziekdetail dankzij onze zorgvuldig geselecteerde componenten op basis van kwaliteit, frequentiebereik en pasvorm.
  • Grenzeloze afstelling: De Audison DSP versterker die we gebruiken is ongeëvenaard in afregelmogelijkheden. Elke speaker wordt onafhankelijk aangestuurd waardoor er altijd 100% controle is.
  • Fabrieksgarantie: De upgrade wordt perfect geïntegreerd met BMW-connectoren en 3D-geprintte speakerringen zodat de fabrieksgarantie niet in het gedrang komt.
  • Meeneembaar: Is uw BMW een leasingwagen? Ons systeem is meeneembaar naar een volgende BMW.
  • Verhoogde waarde: Naast het verbeteren van uw luisterervaring, voegen onze audio upgrades ook waarde toe aan uw BMW. Dit maakt uw wagen nog aantrekkelijker voor toekomstige kopers.
  • Uitstekende klantenservice: Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het kiezen van de perfecte upgrade.
  • Dienst na verkoop: Onze service stopt niet na uw aankoop. Je bent altijd welkom om het systeem bij te regelen.


BMW Z4 Top Hifi
BMW 5 G31 full audison
BMW X5 MPS
BMW X5 Helix en compo
BMW 3 4 basis Upr

Hoe bekomen we een perfecte integratie?

Een kristalhelder geluid creëren

De speakers die we gebruiken zijn zorgvuldig geselecteerde componenten op basis van kwaliteit, frequentiebereik en pasvorm. Zo staan we garant voor een uitstekende kwaliteit.

Tweeters

Met een goede tweeter staat of valt een upgrade. Hier hechten we dus veel belang aan. De tweeters die wij gebruiken zijn van het hoogste niveau en een stuk groter waardoor ze een veel breder frequentiebereik hebben. We willen dat u een optimaal podiumgevoel ervaart. De artiest moet als het ware op het dashboard staan.


Mid

De volgende stap is de mid, er moet aandacht besteed worden aan de geringe inbouwdiepte en de specifieke vorm. Zonder de perfecte mid wordt de klank zeer snel onrustig en schreeuwerig net zoals bij het origineel BMW audiosysteem of het Harman Kardon systeem. We gebruiken hiervoor speakers van Audison die op maat ontworpen zijn voor BMW of in ons High-end systeem speakers die we zelf selecteren in een op maat 3D geprinte montage-ring.

Woofer

Een next level halen we vooral met onze superieure woofers. Het standaard BMW systeem is erg onrustig en houterig en biedt niet de noodzakelijke warmte en body die verwacht wordt.

De door Audison op maat ontworpen woofers bieden u een zwoele diepe bass die tegelijk gecontroleerd en niet alles verpletterend is. Een upgrade moet namelijk één geheel zijn.

Subwoofer

- In onze audio upgrade is dit een optionele keuze want de prestaties van de audio upgrade zijn uitermate hoog. Bij normaal gebruik zal de subwoofer enkel nog een aanvulling bieden op het frequentiebereik onder de 40Hz.

Bent u een grote technofan en zoekt u graag de limieten op, dan kan een subwoofer wel een meerwaarde zijn om de woofers te ontlasten en passen we het frequentiebereik wat aan.

- Een subwoofer is een budgetvriendelijke manier om wat meer rust te krijgen in de lage tonen als u niet open staat voor een complete audio upgrade.

- Subwoofers worden altijd voorzien van een connector waardoor ze makkelijk uitneembaar zijn.

Een overvloed aan power creëren

De grootste troef van de upgrade is uiteraard de power. Dit is het grootste gebrek bij het origineel systeem en is deels te wijten aan de energie transitie. Bij elektrische wagens moeten alle componenten zo zuinig mogelijk zijn om een zo hoog mogelijk kilometerbereik te bekomen. Bij bepaalde autoconstructeurs kan je op een full electric wagen zelfs niet kiezen voor een audio pakket.

Kabelboom

Omdat we willen garanderen dat de fabrieksgarantie niet in het gedrang komt produceren we zelf onze kabelbomen. Hierdoor zijn we zeker van de kabelkwaliteit. Doordat universele kabelbomen vaak te lang zijn, moeten we een deel van de kabelboom kwijt onder de bekleding, wat resulteert in oneffenheden en kwaliteitsverlies.


Versterker

Afhankelijk van welk type BMW u heeft en de keuze van audio upgrade die u maakt, werken we met een 8 kanaals versterker (800W/RMS), een 12 kanaals versterker (1100W/RMS) of meerdere versterkers. De technologie van onze Audison-versterkers wordt door geen enkele andere audio constructeur geëvenaard. Met het oog op de energietransitie zijn deze zeer zuinig, u merkt amper een verschil in uw kilometerrange bij een I3 of I5 na de audio upgrade.

De finishing touch creëren

De DSP-software die Audison heeft ontwikkeld voor zijn nieuwe Forza-versterkerreeks is ongezien. Met een klassieke DSP-versterker analiseer en manipuleer je het uitgangssignaal, dat werkt goed als je een 'full range basis'-signaal hebt, zoals bij een klassieke 4 kanaals autoradio.

Helaas komt het klassieke 4 kanaals radiosignaal steeds minder voor, en start je van een gemanipuleerd signaal. Dit signaal is reeds onderverdeeld in frequentiebereik van de tweeters en woofers. Heel vaak zijn er ook timings aangepast wat het heel lastig maakt om tot een goed eindresulaat te komen. Daar hebben ze bij Audison een oplossing voor ontwikkeld.

Met de input analyzer worden alle onafhankelijke signalen teruggebracht tot 1 signaal zodat we vanuit een stabiele situatie kunnen starten met configureren. De resutaten van de meetmicrofoon worden weergegeven in de software waardoor we tot op 1 frequentie juist kunnen afregelen.

Vraag ons advies of een offerte

We geven graag advies over producten en inbouwmogelijkheden van uw voertuig, contacteer ons geheel vrijblijvend.