VW audio upgrade

Uw Volkswagen audiosysteem is ondermaats?

Wilt u een concertgevoel als u in de file staat?

Zoek niet verder! Wij hebben de perfecte oplossing voor jou op maat naar uw wensen!


Onze hoogwaardige audio upgrades zijn speciaal ontworpen om het geluidssysteem van uw Volkswagen te transformeren tot een meeslepende concertzaal op wielen.


Onze audio upgrades bestaan uit nauwkeurig geselecteerde componenten die perfect afgestemd zijn op de akoestiek van uw specifiek VW-model, waardoor je verzekerd bent van een perfecte integratie en optimale prestaties.

Waarom kiezen voor onze Volkswagen audio upgrades?

  • Kristalhelder geluid: Ervaar de diepte en de helderheid van elk muziekdetail dankzij onze zorgvuldig geselecteerde componenten op basis van kwaliteit, frequentiebereik en pasvorm.
  • Grenzeloze afstelling: De Audison DSP versterker die we gebruiken is ongeëvenaard in afregelmogelijkheden. Elke speaker wordt onafhankelijk aangestuurd waardoor er altijd 100% controle is.
  • Fabrieksgarantie: De upgrade wordt perfect geïntegreerd met VAG-connectoren en 3D-geprintte speakerringen zodat de fabrieksgarantie niet in het gedrang komt.
  • Meeneembaar: Is uw VW een leasingwagen? Ons systeem is meeneembaar naar een volgende VW.
  • Verhoogde waarde: Naast het verbeteren van uw luisterervaring, voegen onze audio upgrades ook waarde toe aan uw VW. Dit maakt uw wagen nog aantrekkelijker voor toekomstige kopers.
  • Uitstekende klantenservice: Wij staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het kiezen van de perfecte upgrade.
  • Dienst na verkoop: Onze service stopt niet na uw aankoop. Je bent altijd welkom om het systeem bij te regelen.


VW Touareg Full Forza
VW Golf 7 Top Hifi
VW Caddy 1
VW T6.1 Alpine upgrade

Hoe bekomen we een perfecte integratie?

Een klankkast creëren

Om een perfecte klank te bekomen is het isoleren van uw wagen even belangrijk als het upgraden van de luidsprekers en de versterker. Dit zorgt ervoor dat de rijgeluiden volledig geabsorbeerd worden en de muziek centraal staat.

Door rond de luidspreker een klankkast te creëren zal deze ook beter presteren.

Stap 1: Ontdreunen

Bij het dempen van de wagen starten we met het plaatmateriaal te ontdreunen. Als het plaatmateriaal verzwaard wordt, verandert de resonantiefrequentie en wordt voorkomen dat het plaatmateriaal gaat trillen of onderdelen gaan rammelen.

Hiermee verbetert ook de bass-weergave van de gemonteerde luidsprekers.

Stap 2: Isoleren

Door het aanbrengen van een lichtgewicht polyethyleenschuim creëren we een tweede akoestische barrière voor ongewenste geluiden van buitenaf. Hier richten we ons vooral op de geluiden boven de 100 Hz (windgeruis/rijwind). Deze isoleerlaag voorkomt eveneens dat de klank van de luidsprekers gaat reflecteren en zo met delay naar buiten komt of tegenfases veroorzaakt.

Stap 3: Absorberen

Om overtollige geluiden (banden- en rolgeluiden en/of motor- en uitlaatgeluid) te absorberen, brengen we in de ruimte tussen interieurdelen uit plastiek en het plaatmateriaal een absorbtielaag aan. Hierdoor voorkom je het rammelen van loszittende delen.


Een kristalhelder geluid creëren

De speakers die we gebruiken zijn zorgvuldig geselecteerde componenten op basis van kwaliteit, frequentiebereik en pasvorm. Elk type Volkswagen is anders. Daarom worden de diverse toebehoren (zoals speakerringen en montageframes) door ons in 3D geprint. Zo staan we garant voor een uitstekende kwaliteit.

Tweeters

Met een goede tweeter staat of valt een upgrade. Hier hechten we dus veel belang aan. De tweeters die wij gebruiken zijn van het hoogste niveau en een stuk groter waardoor ze een veel breder frequentiebereik hebben. We willen dat u een optimaal podiumgevoel ervaart. De artiest moet als het ware op het dashboard staan.


Woofer

Een next level halen we vooral met onze superieure woofers. Het standaard Volkswagen systeem is erg onrustig en houterig en biedt niet de noodzakelijke warmte en body die verwacht wordt. Het is voor de woofers dat we de deur zo stevig gaan dempen. Hoe beter we deze transformeren tot een klankkast, hoe beter de woofers presteren.

Het eindresultaat van al deze inspanningen is een goed kick-bass die tegelijk gecontroleerd en niet alles verpletterend is. Een upgrade moet namelijk één geheel zijn.

Subwoofer

- Dit is de kers op de taart, de subwoofer zorgt voor die zwoele warme klank die de woofers in de deur niet kunnen weergeven door hun geringe oppervlakte (met uitzondering van de SUV's) We laten de subwoofer naadloos aansluiten met de deurwoofers waardoor we geen verpletterend gevoel krijgen maar samenhorigheid.

- Bent u een grote technofan en zoekt u graag de limieten op, dan kan u ook voor een zwaarder type subwoofer kiezen.

- Een subwoofer is een budgetvriendelijke manier om wat meer rust te krijgen in de lage tonen als u niet open staat voor een complete audio upgrade.

- Subwoofers worden altijd voorzien van een connector waardoor ze makkelijk uitneembaar zijn.

Een overvloed aan power creëren

De grootste troef van de upgrade is uiteraard de power. Dit is het grootste gebrek bij het origineel systeem en is deels te wijten aan de energie transitie. Bij elektrische wagens moeten alle componenten zo zuinig mogelijk zijn om een zo hoog mogelijk kilometerbereik te bekomen. Bij bepaalde autoconstructeurs kan je op een full electric wagen zelfs niet kiezen voor een audio pakket.

Kabelboom

Omdat we willen garanderen dat de fabrieksgarantie niet in het gedrang komt produceren we zelf onze kabelbomen. Hierdoor zijn we zeker van de kabelkwaliteit. Doordat universele kabelbomen vaak te lang zijn, moeten we een deel van de kabelboom kwijt onder de bekleding, wat resulteert in oneffenheden en kwaliteitsverlies.


Versterker

Afhankelijk van welk type Volkswagen u heeft en de keuze van audio upgrade die u maakt, werken we met een 8 kanaals versterker (800W/RMS), een 12 kanaals versterker (1100W/RMS) of meerdere versterkers. De technologie van onze Audison-versterkers wordt door geen enkele andere audio constructeur geëvenaard. Met het oog op de energietransitie zijn deze zeer zuinig, u merkt amper een verschil in uw kilometerrange bij een ID3 of ID4 na de audio upgrade.

De finishing touch creëren

Helaas komt het klassieke 4 kanaals radiosignaal steeds minder voor, en start je van een gemanipuleerd signaal. Dit signaal is reeds onderverdeeld in frequentiebereik van de tweeters en woofers. Heel vaak zijn er ook timings aangepast wat het heel lastig maakt om tot een goed eindresulaat te komen. Daar hebben ze bij Audison een oplossing voor ontwikkeld.

Met de input analyzer worden alle onafhankelijke signalen teruggebracht tot 1 signaal zodat we vanuit een stabiele situatie kunnen starten met configureren. De resultaten van de meetmicrofoon worden weergegeven in de software waardoor we tot op 1 frequentie juist kunnen afregelen.

De DSP-software die Audison heeft ontwikkeld voor zijn nieuwe Forza-versterkerreeks is ongezien. Met een klassieke DSP-versterker analyseer en manipuleer je het uitgangssignaal, dat werkt goed als je een 'full range basis'-signaal hebt, zoals bij een klassieke 4 kanaals autoradio.

Vraag ons advies of een offerte

We geven graag advies over producten en inbouwmogelijkheden van uw voertuig, contacteer ons geheel vrijblijvend.